Contact

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vind ons op facebook

Beetsterzwaag Natuurlijk Genieten

O.V.B.O

Van Harinxmaweg 20

9246 TL Olterterp

admin@beetsterzwaagnatuurlijk.nl

________________________

1/6

Historische rondleidingen

De werkgroep biedt het hele jaar door rondleidingen aan. Voor grote goepen maar ook als u in heel kleine kring een rondleiding wilt aanvragen is dit mogelijk. De gids neemt u graag mee voor een interessante dorpswandeling van anderhalf uur.

Voor een dagarragement kan een rondeiding worden gecombineerd met andere activiteiten die Beesterzwaag te bieden heeft, zoals een bezoek aan de Tropiche kas (van mei t/m september) of het bezoeken van de kunstgaleries in de hoofdstraat en nabije omgeving.

Op afspraak / kosten: €25,-- per gids (max12 personen) / Informatie en aanmelding: 0512 - 383963

rondleidingbeetsterzwaag@hotmail.com

 

 


 

Parkwandeling door het Lycklamapark

Iedere eerste zondag van de maand in juni t/m september start om 14.00 uur vanaf de Tropische Kas een wandeling door de parken, die de familie Lycklama à Nijeholt zo’n 170 jaar geleden heeft aangelegd. In de nu openbaar toegankelijke tuin en overtuin, behorende bij het Lycklamahûs, vindt de bezoeker getuigen van een adellijk verleden zoals het grafsteentje van de hondjes van de Freule of het theekoepeltje. In het park staan ook diverse bijzondere bomen.

Jonkheer Jan Anne Lycklama à Nijeholt was verzot op bomen en hij plantte direct bij de aanleg van het park in 1838 vele bomen. Daardoor staat de grootste plataan van Friesland nu in het Lycklamapark.

Van oudsher gaf de adel hun parken meer cachet met kunst. De gemeente Opsterland, de huidige eigenaar van de parken, hebben deze traditie voortgezet. Diverse beeldende kunst is tussen het groen te bewonderen.

start: 14.00 uur / plaats: Tropische Kas / kosten: €3,50 / Informatie: www.tropischekas.nl


 

Het Van Boelens ommetje

 

Het Van Boelens ommetje loopt over het voormalige landgoed van de familie Van Boelens (1488 tot 1913). Ambrosius van Boelens, grietman van Opsterland, bouwde in 1793 Slot Boelens met een grote landschapstuin. In 1934 werd het hele landgoed, met uitzondering van de particuliere begraafplaats, eigendom van de Algemene Friesche Levensverzekering Maatschappij (later Aegon nu Amvest) 

De wandelroute is ± 4,5 km lang; ter hoogte van de Grutte Fiver is er een mogelijkheid om de route te verkorten over het graspad langs de Boksloot Klik op het pdf bestand om de route te bekijken en uit te printen. Meer informatie over bijzonderheden langs de route en gps-darwin-tomtom enz>>>


 

Beeldenroute

In de parken van Beetsterzwaag staan beelden van allerlei soort en ouderdom.

Sommige zijn klassiek, andere hyper-modern. In deze folder worden er 13 beschreven en getoond. Aan de hand van de plattegrond kunt u een rondwandeling langs de beelden maken.

Over enkele kunstenaars staat gedetailleerde informatie over hun werkwijze.


 

WANDELEN

Gewoon het dagelijkse blokje om, of juist lekker eropuit voor een lange tocht. De velden in of naar het bos.

Wie een wandeling door de ongerepte natuur wil maken kan zijn hart ophalen in de bossen van Beetsterzwaag.

Download de pdf hier 


 

Download de pdf hier