Contact

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vind ons op facebook

Beetsterzwaag Natuurlijk Genieten

O.V.B.O

Van Harinxmaweg 20

9246 TL Olterterp

admin@beetsterzwaagnatuurlijk.nl

________________________

1/4

VOETBAL

 

Officieel werd Voetbalvereniging De Sweach opgericht op 14 mei 1931, maar officieus wordt er al vanaf 1904 in Beetsterzwaag gevoetbald. De club werd opgericht onder de naam Woodboys. Aangezien er al een voetbalclub bestond met die naam moest er een andere naam worden gekozen; dat werd De Sweach, de Friese naam voor Beetsterzwaag.

In de oorlogsjaren waren er zo weinig leden dat men samen moest gaan met de gymnastiekvereniging "Frisia". Deze samenwerking duurde tot 1968.

In de zomer van 2006 werd het 75-jarig jubileum gevierd met onder andere een clinic voor de jeugleden onder leiding van SC Heerenveen, een lezing van Foppe de Haan voor alle sponsors en een oefenwedstrijd van SC Heerenveen op het complex

Het huidige sportcomplex De Boskfinnen werd 30 augustus 1980 geopend. Het is centraal in het dorp gelegen aan de rand van de bossen die horen bij de state van de Van Harinxma's. Profclubs die een UEFA Cup wedstrijd tegen SC Heerenveen moeten spelen en overnachten in het nabijgelegen hotel Lauswolt spelen weleens op het complex. Zo zijn bijvoorbeeld VfB Stuttgart, Newcastle United en FC Barcelona de revue al gepasseerd.