Contact

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vind ons op facebook

Beetsterzwaag Natuurlijk Genieten

O.V.B.O

Van Harinxmaweg 20

9246 TL Olterterp

admin@beetsterzwaagnatuurlijk.nl

________________________

LANDGOED OLTERTERP

 

Landgoed Olterterp is een typisch parkbos. In parkbossen is de lanenstructuur karakteristiek. Zowel eiken als beuken begeleiden de lange zandlanen. Veel bomen zijn vaak al meer dan honderd jaar oud. Van oudsher bestaande vennetjes zijn omgevormd tot vijvers. Hier omheen liggen opgeworpen heuvels. Op verschillende plaatsen heeft de ontwerper de ontstane vijvers aangevuld met meer kunstmatige elementen, zoals bruggetjes en theekoepels.  Het meest sprekende voorbeeld van zo’n element is ‘De Twaalf Apostelen’. Deze aanleg

maakte onderdeel uit van de overtuin van de voormalige state van de familie Boelens, nu Huize Olterterp. De ‘Twaalf Apostelen’ bestond uit een kring van twaalf rode beuken. Hiernaast lag een tot vijver omgevormd ven met paden en bruggetjHet van Boelensommetje is een beschreven wandeling die langs de nog in het parkbos aanwezige erfgoed gaat, die getuigen van een rijk adellijk verleden, zoals landhuis, kerk, begraafplaats, overtuin en vijvers.

 

In en om Park Huize Olterterp liggen meerdere wandelroutes. Er is ook een digitale wandeling beschikbaar, die u kunt downloaden via deze link.