Contact

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vind ons op facebook

Beetsterzwaag Natuurlijk Genieten

O.V.B.O

Van Harinxmaweg 20

9246 TL Olterterp

admin@beetsterzwaagnatuurlijk.nl

________________________

1/2

Download de pdf hier 


 

Domela's pad

De Fiets-Wandeltocht Domela’s Paad loopt door het laagveen gebied tussen Tijnje en Nij Beets. Een route van 25 kilometer loopt langs ondermeer het laagveen museum Damshûs in Nij Beets,

het pontje Jeltsje voor de oversteek over de Nieuwe Vaart. Ook het Tripgemaal in Gersloot en het Sûdergemaal in Nij Beets maakt onderdeel uit van de route.

Het pdf bestand kunt u  uploaden en uitprinten.


 

  • Facebook - White Circle

MTB Route

STARTPUNT
‘Hotel Het Witte Huis in Olterterp’ (Op de kaart B8)

Bosroute Beetsterzwaag e.o. 35 kilometer.

  • Het Witte Huis, Van Harinxmaweg 20, 9246 TL in Olterterp is het episch centrum van deze route. Dit is het officiële startpunt van de Bosroute (Groen)

  • Vanuit het Bewegingscentrum Drachten, Sportlaan 2, 9203 NW (Blauwe route) en  Sportcentrum Kortezwaag, Mientewei 2, 8401 AA, in Gorredijk (Rode route) is er ook de mogelijkheid om op de groene route te komen.

  • Deze nieuw aangelegde route gaat door het prachtig bos welke Opsterland en met name Beetsterzwaag rijk is. De rijke geschiedenis van adel ademt hier zijn historie uit door te fietsen langs oude lanen, open velden en beken.

  • Moeilijkheidsgraad is redelijk eenvoudig.


 

Fiets huren


 

Zin om eropuit te gaan met de fiets, maar kun of wil je je eigen fiets niet meenemen? Bij Cycle Centro en Best2Wielers kun je gemakkelijk en snel een  fiets huren.

Ontdek tijdens je bezoek aan Beetsterzwaag het bruisende dorp op de fiets, of beleef de natuur met een sportieve fiets.

fietsen

 

Wanneer je fietst in de omgeving van Beetsterzwaag wordt je verrast door de enorme diversiteit. De fietspaden brengen je natuurlijk door de 7  bossen van Beetsterzwaag maar ook langs heidevelden en vennetjes. Ontdek de grootse natuur van misschien wel het mooiste fietsgebied van Nederland.