Contact

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vind ons op facebook

Beetsterzwaag Natuurlijk Genieten

O.V.B.O

Van Harinxmaweg 20

9246 TL Olterterp

admin@beetsterzwaagnatuurlijk.nl

________________________

DE MAKERS

 

Beetsterzwaag huist vele kunstenaars allen met een eigen specialiteit en expertise. Wie zijn deze creativelingen en wat maken zij? 

Neem een kijkje in de wereld van de vele kunstenaars die Beetsterzwaag rijk is. 

Edzard krol

De sfeer van een omgeving is aanleiding tot het maken van schetsen die dan wel de vormelementen van die omgeving in zich hebben.

Alle schilderijen worden niet naar de werkelijkheid gemaakt, maar met behulp van die schetsen. Meestal in vlakken opgebouwd waarin een paar kleuren opvallend aanwezig zijn:
blauw, grijs, wit, zwart, okerrood en soms groen.

De afbeeldingen zijn sober en gestileerd.
Onderwerpen: oude boten, huizen, mensen. Alle drie meestal in een vereenzaamde situatie.

Edzard Krol  (Groningen, 1938) 
0512-381513

altelier Bommegaerde 27 Beetsterzwaag

 

 


 

Ellen Zwanenburg

'Als je aan de zee geboren en getogen bent draag je haar altijd met je mee.'

Die zee gonst nog altijd door de aderen van Ellen en heeft zich inmiddels vermengd met de liefde voor het Friese landschap. Het is de ruimte die haar fascineert en de kracht van de natuur. In haar zeegezichten en landschappen zit het drijfhout verwerkt dat zij meeneemt van plekken aan de kust die haar inspireren. Ellen werd geboren in Katwijk aan de zee en woont nu in het mooie Beetsterzwaag. Naast zeegezichten en landschappen maakt zij ook portretten en symbolisch werk. 

Ellen Zwanenburg (1974)

Beetsterzwaag

Art7byellen.blogspot.nl

 

 


 

Tjitske Boersma

Als beeldend kunstenaar woon en werk ik in Beetsterzwaag.

Het leven rondom de zee en de visserij zijn de thema's in mijn abstracte werk, zowel op doek als op papier en in mijn beelden.

Beeldend kunstenaar Tjitske Boersma 
Beetsterzwaag 
tjitskeboersma.nl

 

 


 

Sara Klaster

Schilderen geeft mij rust en ruimte.

In opdracht schilder ik portretten op paneel of doek. Ik schilder mijn portretten met olieverf.
Aan de hand van foto’s is het is voor mij de uitdaging om de portretten zo realistisch mogelijk te laten lijken. 

Sara Klaster

Beetsterzwaag

www.saraklaster.jimdo.com

 

 


 

Douwe van der Velde

Douwe van der Velde heeft sinds eind jaren zeventig atelier "Goudsmidse Van der Velde" in Beetsterzwaag.  Hij maakt zowel gebruik van oude als nieuwe technieken, zoals CAD/CAM en 3D protoyping. Nieuwe en oude technieken gaan prima samen en bieden tal van nieuwe mogelijkheden binnen het vakmanschap.

Goudsmidse van der Velde

Hoofdstraat 72

Beetsterzwaag

www.goudsmidse.nl

 

 


 

Roel Alkema

Roel Alkema beëindigde in 2008 zijn loopbaan als Neerlandicus aan de NHL in Leeuwarden en begon aan een studie aan de Klassieke Academie voor de schilderkunst, die hij in 2013

afrondde. Zijn (figuratieve) werk kenmerkt zich door de elementen licht, kleur en compositie. Zijn inspiratie vindt hij o.a. in zijn directe omgeving,

de waddeneilanden , maar evenzeer in landschappen elders, interieurs en stadsgezichten.

Roel Alkema (1946)

Beesterzwaag

www.roelalkema.nl

 

 


 

Eja Siepman van den Berg

Eja Siepman van den Berg seeks to find the essence of the human figure through a process of radical abstraction. Her quest culminated in limbless torsos, which allow her to concentrate fully on the shape, thus intensifying the sculptural language. The torso is ideally suited to portraying emotional tension, particularly when it is incomplete. With great precision and empathy, Siepman van den Berg communicates the tension beneath the taut gleaming skin of her bronze and marble works in a way that is almost tangible.

Stylised and with a consummate finish, her detached yet sensual work stand and pose in complete tranquillity, exuding the purity of young, self-aware life.

Eja Siepman van den Berg

www.ejasiepmanvandenberg.nl

 

 


 

Anke Vogelzang-Boersma

 

Al sinds 2007 laat ik mij inspireren door bomen. Vanaf 2010 werden dat de bomen in en om Beetsterzwaag. Nu een uitstapje op pakpapier met de sierlijke vormen van de pijnboom.

Anke Vogelzang-Boersma

Beetsterzwaag

 

 


 

Japke Weij

Japke Weij heeft met een 3 luik meegedaan aan de Jeroen Bosch competitie in Den Bosch.
Zij heeft hiermee in Den Bosch geëxposeerd. Twee van de drie panelen zijn gebruikt voor de etiketten van de kunstwijn ter gelegenheid van het

Kunstweekend met als thema Jeroen Bosch. De schilderijen staan in de etalage van wijnhandel Peter Leon. De wijn is voor € 6,-- te koop bij Peter Leon.


 

Japke Weij

www.japkeweij.nl

Ankie Hoekstra

 

Ankie Hoekstra, geboren in Helvoirt , Brabant. Heeft aan huis een galerie "de hynstestal" aan de beetsterweg . Schilder al meer dan veertig jaar en het liefste realisties . Maar ik schilder alle onderwerpen en altijd in olie verf . Geef vier keer per Week les in het schilderen en andere technieken . 

Galerie ''De Hynsterstal'' 

Beetsterweg 2

 

 


 

Eldad Barak

Hout is een materiaal dat al eeuwen door mensen gebruikt wordt. Het verbindt ons met de natuur en ons verleden maar ook met de toekomst.
In deze tijd wordt het steeds belangrijker dat we bewust met onze bronnen omgaan.
Daarom werk ik voornamelijk met inlands hout, snoeiafval, sloophout of restmateriaal.

In mijn werk probeer ik zoveel mogelijk uit te gaan van natuurlijke vormen en uitstraling van de verschillende houtsoorten.
Daardoor ontstaan unieke meubelen met een eigen karakter.

Eldad Barak

www.woudhout.nl


 

Anne-marie van Veen

 

Varen over de Waddenzee, droogvallen nabij de Engelsmanplaat ofSchiermonnikoog, van boord stappen en over de zeebodem lopen.

De verwondering over de vormen die het getij achterlaat, De luchten het voortdurend veranderende licht, en het oneindige Inspireren mij om deze ervaringen met olieverf op linnen te schilderen. 

Anne-Marie van Veen
Beetsterzwaag

www.annemarievanveen.nl


 

Saapke Waringa

Mijn werk is over het algemeen figuratief.Ik vind de inspiratie van mijn beelden in foto's van mensen in houdingen en posities die emotie uitstralen.

Die foto's nodigen mij uit om aan het werk te gaan.Ik werk hoofdzakelijk met plasticine,dat dan na vorming van een mal,afgegoten wordt in brons of kunsthars.

Ook werk ik graag in steen (abstract).Abstractie wordt vaak afgeleid van een figuratieve oorsprong.Wel op een eigen manier en stijl

Saapke Waringa
Beetsterzwaag

www.saapkewaringa.exto.nl


 

Jelle Schotanus

 

Jelle Schotanus heeft lang in De Veenhoop gewoond en is sterk bij de natuur betrokken. Veenlandschappen vormen een belangrijk deel van zijn werk. Hij schildert met acryl in een persoonlijke, vlotte maar ook poëtische stijl. Zijn kleurgebruik is veelal sober, maar zeer genuanceerd waardoor hij een emotioneel beeld van het landschap oproept.

Jelle Schotanus
Beetsterzwaag

www.jelleschotanus.nl


 

Joop Wittermans

 

 

Joop Wittermans (Bergum, 1 november 1946) is een Nederlands acteur. Nadat Wittermans zijn diploma behaalde aan de Toneelschool van Arnhem speelde hij bij diverse toneelgezelschappen, waaronder het Friese Tryater en Toneelgroep Noorder Comgagnie. Op de televisie is hij vooral bekend door zijn rollen als Jan Henk Gerritse in Goede tijden, slechte tijden. 


 

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Gusta Vet

 

 

In het Friese Beetsterzwaag woont beeldend kunstenares Gusta Vet. Zij deelt woon- en werkruimte met de schilder Jelle Schotanus. Naast werk op doek beschildert Gusta glas en meubels.