Contact

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Vind ons op facebook

Beetsterzwaag Natuurlijk Genieten

O.V.B.O

Van Harinxmaweg 20

9246 TL Olterterp

admin@beetsterzwaagnatuurlijk.nl

________________________

Goede voornemens: dumpen of doorgaan?

Goede voornemens. Wie heeft (of inmiddels: had) ze niet? Wij waren benieuwd wat voor goede voornemens de meeste mensen nou hebben. We speurden het internet af én brutaal als we waren hebben we gewoon wat mensen aangesproken.

Meest voorkomende voornemers

Een grote diversiteit aan goede voornemens hoorden we en zagen we voorbijkomen. Toch waren er twee die veelvuldig genoemd werden. En die kun je daarom misschien wel raden. Met stip op één is toch ‘gezonder leven’. Meestal wordt hierin een combinatie genoemd van meer bewegen en gezonder eten. Het tweede telkens terugkerende voornemen is ‘meer tijd vrijmaken voor familie en vrienden’. We hebben het allemaal zo druk dat we familie en vrienden minder vaak zien dan we zouden willen. Vandaar het goede voornemen om daar meer tijd voor vrij te maken.

 

Dumpen of doorgaan?

Nu is het vandaag ‘Dump je goede voornemens dag’. Deze dag komt voort uit de theorie dat je drie weken nodig hebt om een gewoonte aan te leren. Het nieuwe jaar is nog geen drie weken oud, dus nu kun je je voornemens nog laten voor wat ze zijn: voornemens. Grappig, zo’n dag! Maar wij willen toch liever weten hoe je juist volhoudt.  

 

Tips voor het volhouden van goede voornemens

 

Online ontdekten wij tal van tips om goede voornemens vol te houden. Drie daarvan spraken ons het meeste aan. Allereerst de tip om anderen op de hoogte te brengen van jouw goede voornemen(s). Hierdoor kun je hoogstwaarschijnlijk op wat steun rekenen, word je misschien wel aangemoedigd en wie weet zorgt het voor wat gezonde externe druk. En wie weet inspireer je er mensen mee!

 

De tweede tip: kleine fouten betekenen niet dat je hebt gefaald. Wees niet al te streng! Kom je toch eens in de verleiding om wat lekkers te eten? Gooi dan niet direct je hele goede voornemen over boord. Maar zie het als een kleine misstap waardoor je weer extra gemotiveerd raakt! Hiermee komen we direct bij de derde tip: zorg voor realistische doelen. Haalbaarheid houdt je gemotiveerd.

 

Hét voornemen die je andere goede voornemens ondersteunt

Tot slot een tip van ons: breng eens wat vaker een bezoek aan Beetsterzwaag. Dit levendige dorp heeft alles in huis voor een gezellige dag uit met familie of vrienden. En in de prachtige bossen en parken kom je zeker aan voldoende beweging ;-)

Hulp nodig?

Misschien weet je niet goed waar je moet beginnen of heb je al veel geprobeerd en lukt het almaar niet. Een steuntje in de rug kan dan wonderen doen!

Vitaliteitscoach Sietske Nicolai van Sûn & Wol vitaliteitscoaching uit Olterterp helpt je graag een stapje verder.

Bel of mail haar gerust voor een afspraak op (06) 11 138 106 of mail naar: info@sunenwol.frl.

 

Aan het eerste kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden, het kost je hooguit een beetje van je tijd.

Meer weten over Sûn & Wol vitaliteitscoaching? Klik op de button. 

Doen!!!!!